X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Orbán a transmis o scrisoare secretă conducerii UE după întîlnirea cu Putin

9 iul. 10:16   Externe
3358 0

Premierul ungar Viktor Orbán a trimis o scrisoare secretă șefului Consiliului European, Charles Michel.

În ea, în mod special, el a povestit despre încrederea lui Putin în înfrîngerea Ucrainei.

Despre aceasta relatează RBC-Ucraina cu referire la proiectul de investigație "Sistema".

Scrisoarea este datată 5 iulie și trimisă din Azerbaidjan, unde Orbán a mers după o întîlnire cu Putin. Documentul, după cum scrie postul de presă, nu este destinat publicului larg. Jurnaliștii l-au primit de la un oficial european. Autenticitatea sa a fost confirmată de alți doi oficiali europeni.

Orbán scrie că în timpul vizitelor sale în Ucraina și Rusia nu a vorbit în numele întregii UE, ci a dorit doar să cunoască pozițiile părților aflate în conflict. Este demn de remarcat faptul că Orbán menționează rar poziția lui Zelenski, dar prezintă în detaliu punctele de vedere ale lui Putin.


Potrivit informațiilor furnizate de Orbán în scrisoare, autoritățile ruse sînt convinse că "timpul nu este de partea Ucrainei, ci de partea forțelor ruse". În conversația, după cum se precizează, cu premierul ungar, Putin nu a menționat pierderile Rusiei pe front, dar a vorbit pe larg despre calculele sale privind pierderile Ucrainei.

"Președintele rus a fost surprins că președintele ucrainean a respins o încetare temporară a focului. Potrivit președintelui rus, ei sînt gata să ia în considerare orice propunere de încetare a focului care nu ar servi la redislocarea și regruparea pe ascuns a forțelor ucrainene", scrie Orbán.

De asemenea, Orbán subliniază în scrisoare că Moscova și Kievul sînt pregătite pentru negocieri de pace numai cu participarea ambelor părți. După summitul de pace din Elveția, Ucraina a declarat că va invita Rusia la următorul summit. Acesta este singurul moment din scrisoare în care Orbán prezintă în detaliu poziția Ucrainei cu privire la negocieri.

La 2 iulie, prim-ministrul ungar Viktor Orbán a sosit la Kiev. El a avut o întîlnire cu președintele Vladimir Zelenski. Deja pe 5 iulie, șeful guvernului ungar, Viktor Orbán, a sosit într-o vizită la Moscova. Acolo s-a întîlnit cu președintele rus Vladimir Putin.

33
6
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав