X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Val de caniculă: În ce țară sau înregistrat peste 50°C la umbră

30 mai. 19:30   Externe
2840 0

India este lovită din nou de un val de căldură fără precedent. 52,3 grade Celsius s-au înregistrat astăzi, 30 mai, un record național cu mai mult de un grad peste cel precedent.

Datele vin de la o stație meteo automată și autoritățile își pun problema că a fost o eroare de senzor. Căldura insuportabilă a făcut și victime în rîndul populației, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Mai mulți copii au fost duși de urgență la spital după ce au leșinat la școală. Temperaturilor extreme nu sînt doar India, ci în mai multe țări din Asia. Temperaturile au trecut de 52 de grade și în sudul Pakistanului.

Agenția de Meteorologie din India a transmis că analizează datele și senzorii de la stația Mungeshpur după ce a fost înregistrată o variație neobișnuit de mare a temperaturii la stația respectivă, în comparație cu altele.

La mai multe stații meteo din jurul capitalei s-au înregistrat temperaturi care s-au apropiat de 50 de grade, în Najafgarh fiind cea mai ridicată - de 49,1 grade Celsius. Meteorologii au avertizat cu privire la problema aprovizionării cu apă în capitala Indiei.

0
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав