X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Un nou risc de alunecări în Papua Noua Guinee

28 mai. 18:30   Externe
2431 0

Autorităţile din Papua Noua Guinee au început să evacueze mii de persoane ameninţate de o posibilă nouă alunecare de teren în zone înalte, în centrul ţării, unde o surpare a unei porţiuni a unui munte ar fi îngropat peste 2.000 de oameni săptămîna trecută.

”Încercăm să evacuăm oamenii. Auzim piatra sfărmîndu-se, oră de oră, ca o bombă sau ca un foc de armă”, a declarat Sandis Tsaka, un administrator al provinciei Enga.

Tsaka a declarat că autorităţile locale vor să evacueze aproape 8 mii de persoane, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Oficiali de la agenţii de ajutor umanitar au declarat că numeroşi locuitori refuză să plece, în speranţa de a găsi rude dispărute.

Aceste evacuări intervin în urma unei alunecări uriaşe de teren care a șters de pe fața pămîntului satul Yambali, în provincia Enga, vinerea trecută, surprinzîndu-i pe locuitori în somn.


Numărul locuitorilor prezenţi în sat la momentul la care o parte a Muntelui Mugalo s-a surpat peste acesta este dificil de estimat, în contextul în care listele electorale sînt depăşite şi înregistrează doar persoane în vîrstă de peste 18 ani.

Satul, folosit ca post comercial de mineri care caută aur pe munte, avea o populaţie de pînă la peste 4.000 de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав