COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un imigrant rus deține monopolul pe piața de caviar

Un imigrant rus deține monopolul pe piața de caviar

Mark Zaslavsky este unul dintre co-fondatorii „Sturgeon Aqua farm”, singura fermă unde se produce caviar căreia i s-a permis să funcționeze pe teritoriul Statelor Unite.

Sturionul beluga provine din Marea Caspică și este considerat o specie pe cale de dispariție. La această fermă sunt crescute cinci tipuri diferite de sturioni, unele dintre ele fiind capabile de a se maturiza mai rapid ca beluga, ceea ce permite companiei să își recolteze ouăle pentru caviar și să le scoată pe piață, a notat Business Insider.

Zaslavsky a promis, ca parte a înțelegerii sale cu Guvernul SUA, să doneze ouă fertilizate pentru a putea ajuta la salvarea speciei. Un sturion beluga are nevoie de zece ani pentru ca icrele sale să poată fi recoltate. Un kilogram de caviar produs de beluga costă 35.000 de dolari.


La „Sturgeon AquaFarms”, din localitatea Bascom, Florida, pe o suprafață de 120 de acri, sînt „rezervoare” care conțin cinci tipuri de sturioni, printre care beluga, sterlet și sevruga. „Beluga pură în Statele Unite nu se găsește decît la noi”, a spus Zaslavsky, care a adus beluga în SUA în 2003 și 2004, cu foarte puțin timp înainte ca SUA să interzică importul acestui pește, în 2005.

„Toți peștii pe care îi vedeți aici provin din cei pe care i-am adus atunci, în 2003 și 2004. Peștele adus atunci era puiet, dar acum arată ca un rechin. „Acest pește face rechinul să pară mic”, a completat imigrantul rus. La maturitate, în jurul vîrstei de 15 ani, acest pește ajunge la aproape trei metri lungime și la o greutate de circa 158 de kilograme!

Acești pești sunt hrăniți de câte trei ori pe zi, iar apa le este schimbată constant. Mîncarea lor costă 40.000 de dolari lunar! După zece ani de așteptare, rusul care a dezvoltat această afacere în SUA, a început să culeagă roadele.

Zaslavsky era să-și vadă afacerea pusă pe butuci după uraganul Michael, care i-a produs mari pagube la rezervație și i-a ucis cîțiva pești! Conform proprietarului, acest lucru i-a întârziat cu trei ani planurile de afaceri cu caviar. „Am selectat zona în care să facem ferma, undeva unde nu fuseseră inundații și uragane în ultima sută de ani. Uraganul Michael (n.r. – din octombrie 2018) a fost o surpriză neplăcută”, a declarat Zaslavsky.

Cum se prepară caviarul? Peștele este scos din apă, este pus pe o bucată de gheață. După ce este tăiat pe burtă, i se scoate sacul cu icre, iar „ouăle” sunt scoase din acel sac prin frecarea de un grilaj de metal, sub care este pus un bol, unde se strîng. Se pune sare peste el și gata!

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load