TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ucraina a închis robinetul pentru Turcia şi Bulgaria

Ucraina a închis robinetul pentru Turcia şi Bulgaria

Tranzitul gazelor naturale prin Ucraina spre Turcia şi Bulgaria a fost oprit după lansarea gazoductului TurkStream, a declarat directorul general al operatorului reţelei de gazoducte din Ucraina, Serhiy Makogon, transmite agenţia de presă Ukrinform, citată de agerpres.ro.

„Pot să vă confirm că livrările spre Bulgaria şi Turcia prin Ucraina nu se mai derulează. Toate solicitările pe care le primim sunt pentru România şi Republica Moldova. Nu transportăm gaze naturale pentru clienţi din Turcia via gazoductul Trans-Balkan", a spus Serhiy Makogon.


Acesta a adăugat că în prezent este posibil ca gazoductul Trans-Balkan să fie utilizat pentru livrări în sistem reverse.

„Nu ştiu dacă există interes comercial pentru acest lucru, dar noi ca operator suntem gata să furnizăm această oportunitate", a spus Makogon.

Săptămâna trecută, directorul general al Transgaz, Ion Sterian a declarat şi el că gazele ruseşti nu mai trec prin România, pe ruta Isaccea-Negru Vodă, spre Bulgaria, după ce contractul cu Gazprom a expirat pentru unul dintre fire la sfârşitul anului trecut, însă importurile în România se desfăşoară normal.

Precizăm că Republica Moldova și Ucraina au semnat acordul care va face posibilă livrarea și tranzitarea gazelor naturale rusești. De asemenea, părțile au semnat Contractele privind prestarea serviciilor de transport gaze naturale pe teritoriul Republicii Moldova și Ucrainei pentru consumatorii transfrontalieri a ambelor state.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load