COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trump a confirmat decesul fiului fondatorului „Al-Qaeda”

Trump a confirmat decesul fiului fondatorului „Al-Qaeda”

Președintele american Donald Trump a confirmat că Hamza Bin Laden, fiul fondatorului al-Qaeda, Osama Bin Laden, a fost ucis într-o operațiune din SUA, scrie bbc.com.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei americane, Hamza bin Laden a fost ucis "într-o operaţiune contrateroristă care a avut loc în regiunea afgano-pakistaneză". "Uciderea lui Hamza bin Laden nu doar lasă Al Qaida fără importante abilităţi de conducere şi fără o simbolică legătură cu tatăl lui (cu Osama bin Laden), ci şi subminează importante activităţi operaţionale ale grupării", se spune în comunicat, citat de agerpres.ro.

Washington a oferit în februarie o recompensă care putea atinge un milion de dolari pentru orice informaţie ce ar fi permis găsirea lui Hamza bin Laden.


În arhivele liderului jihadist confiscate în timpul raidului american din 2011 în cursul căruia el a fost ucis în Pakistan şi dezvăluite la sfîrşitul lui 2017 de CIA figura de altfel o înregistrare video cu nunta fiului sau Hamza, care părea să se afle în Iran. Sunt primele imagini de la o vîrstă adultă cu Hamza obţinute de servicii de informatii occidentale, mai scrie Agerpres.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load