Trei cutremure timp de doar o oră, în apropiere de R. Moldova

Trei cutremure timp de doar o oră, în apropiere de R. Moldova

Trei cutremure au fost înregistrate în decurs de o oră, în noaptea dinspre joi spre vineri, în zona seismică Vrancea, cel mai puternic avînd o magnitudine de 2,8 pe scara Richter, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pămîntului (INCDFP).


Primul cutremur a fost înregistrat vineri, la ora 00:18, ora Romîniei, şi s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, avînd o magnitudine de 2,6 pe scara Richter, la o adîncime de 122 km. Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Odobeşti (43km), Rîmnicu Sărat (49km), Nehoiu (49km), Panciu (51km) şi Buzău (53km).


24 de minute mai tîrziu, un alt cutremur a fost înregistrat tot în judeţul Vrancea, avînd aceeaşi magnitudine, de 2,6 pe scara Richter. Seismul a avut în apropierea oraşelor Nehoiu (34km), Covasna(44km), Întorsura Buzăului (55km), Tîrgu Secuiesc (56km) şi Slănic-Moldova (57km).


 


Cel de-al treilea cutremur şi cel mai puternic a avut loc la ora 01:25, producîndu-se în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, cu o magnitudine de 2,8 pe scara Richter, la o adîncime de 114 kilometri. Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (26km), Buzău (49km), Mizil (51km), Covasna (51km) şi Întorsura Buzăului (56km).


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load