Theresa May vrea să demisioneze din funcţia de premier

Theresa May vrea să demisioneze din funcţia de premier

Premierul britanic Theresa May vrea să demisioneze în această vară, la scurt timp după Brexit, vrînd să influenţeze procesul de alegere a persoanei care o va succeda la şefia Guvernului de la Londra, potrivit unor surse guvernamentale, citate de cotidianul The Sun.


Potrivit surselor menţionate mai sus, planul Theresei May ar avea drept scop de a preîntîmpina preluarea şefei Guvernului de la Londra de către principalul ei rival, Boris Johnson.


Potrivit unei surse guvernamentale de rang înalt, Liam Fox, ministrul Comerţului şi un apropiat al Theresei May "este convins că ea va renunţa în această vară. Afirmă că tot ce i-a spus prim-ministrul sugerează asta".


"Este hotărîtă să se asigure că persoana potrivită o va succeda, dar nu va avea nici un cuvînt de spus dacă se ajunge la faza forţării să demisioneze", a completat sursa citată.


De asemenea, Greg Clark, ministrul pentru Mediul de Afaceri, le-a spus prietenilor săi că se aşteaptă ca premierul Theresa May să se retragă în mod voluntar pe parcursul acestui an.


Se crede că Theresa May vrea să renunţe la putere la scurt timp după Brexit, cît va fi într-o poziţie relativ solidă, pentru a putea avea un cuvînt de spus în ceea ce priveşte alegerea viitorului lider al conservatorilor.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load