Preşedintele stiri: 3021

SUA: Atac armat într-un centru comercial din Idaho

26 oct. 08:15   În lume
988 0

Două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru au fost rănite într-un atac armat care a avut loc într-un centru comercial din Boise, nord-vestul Statelor Unite, a anunţat luni poliţia locală, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Presupusul trăgător, care pare să fi acţionat singur, a fost reţinut şi orice pericol pentru populaţie a fost îndepărtat, a subliniat într-un briefing de presă Ryan Lee, şeful poliţiei din Boise, capitala şi cel mai mare oraş din statul Idaho.

Potrivit acestuia, poliţia a fost avertizată în jurul orelor 13.50 (19.50 GMT) că s-au auzit focuri de armă într-un centru comercial din Boise şi că "cel puţin o persoană a fost împuşcată".

La sosirea lor la faţa locului, forţele de ordine au avut un schimb de focuri de armă cu un suspect, în cursul cărora un poliţist a fost rănit.

Nu au fost date detalii despre identitatea victimelor sau despre starea de sănătate a celor patru persoane rănite.


Atacurile armate făcînd numeroase victime rămîn un flagel recurent în Statele Unite, în şcoli, supermarketuri sau în special la locul de muncă.

Dar blocajele din Congres, sub influenţa lobby-ului armelor, fac improbabilă orice avans major pe această temă, în pofida apelurilor din partea unor responsabili politici, inclusiv a preşedintelui Joe Biden, de a înăspri controlul asupra circulaţiei lor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X