X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Stare de urgență în Rio de Janeiro, înainte de Carnaval

7 feb. 11:30   Externe
2060 0

Autoritățile din orașul brazilian Rio de Janeiro au declarat stare de urgență sanitară în încercarea de a controla răspîndirea febrei Dengue.

Incidentele legate de această boală transmisă de țînțari au crescut de patru ori în Brazilia în ianuarie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Rio de Janeiro a înregistrat 10.000 de cazuri pînă în prezent în acest an, comparativ cu 23.000 pentru întregul an 2023. Dengue poate provoca febră, dureri de cap severe, dureri în spatele ochilor, dureri musculare și articulare, precum și o erupție cutanată, notează Noi.md cu referire la dcnews.ro.

Primăria din Rio de Janeiro a anunțat că va deschide 10 centre de tratament pentru persoanele cu Dengue. Daniel Soranz, secretarul pentru Sănătate al orașului, a declarat că scopul este de a reduce numărul de cazuri grave și decese cauzate de infecție.

Ministrul Sănătății din Brazilia, Nísia Trindade, a îndemnat oamenii să se asigure că își verifică casele și elimină orice sursă unde țînțarii care transmit Dengue se înmulțesc.


1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?