X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Un fost președinte de țară a încercat să fure bijuterii de milioane de dolari

9 iul. 16:30   Externe
13615 0

Fostul preşedinte brazilian, Jair Bolsonaro, a beneficiat de un sistem de vînzare ilegală a unor bijuterii şi articole de lux oferite Braziliei şi evaluate la un total de 1,2 milioane de dolari, potrivit concluziilor unei anchete a poliţiei.

Săptămîna trecută, poliţia federală a recomandat inculparea lui Bolsonaro şi a altor 11 persoane pentru asociere infracţională, spălare de bani şi deturnare de fonduri, pentru fapte survenite între octombrie 2019 şi sfîrşitul mandatului lui în 2022.

Jair Bolsonaro, care denunţă multitudinea de investigaţii legale împotriva lui drept „persecuţie”, neagă că ar fi comis vreo infracţiune în gestionarea bijuteriilor, notează Noi.md cu referire la economica.net.

Potrivit poliţiei, „grupul făcînd obiectul anchetei a acţionat pentru a deturna de la Trezoreria publică braziliană mai multe cadouri de valoare primite de fostul preşedinte Jair Bolsonaro în cursul călătoriilor internaţionale şi oferite de autorităţi străine”.

Operaţiunea a vizat vînzarea bijuteriilor în străinătate „cu scopul de a favoriza îmbogăţirea ilicită a fostului preşedinte.Valoarea cadourilor „se ridică la suma de 1,22 milioane de dolari”, a precizat poliţia.


După dezvăluirea afacerii, consilierii lui Bolsonaro au recuperat şi au restituit statului unele dintre obiectele vîndute, precizează oamenii legii.

2
5
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав