Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Vicepreședintele Braziliei Geraldo Alckmin consideră China motorul dezvoltării lumii

21 iun. 21:30   Internațional
12723 0

Vicepreședintele Braziliei, Geraldo Alckmin, a declarat într-un interviu acordat recent pentru China Media Group (CMG) că, în ultimii 50 de ani, Brazilia și China au apărat în comun multilateralismul și ambelele economii au fost complementare. Cele două state au pus bazele unui parteneriat strategic cuprinzător și au cosolidat prietenia.

Alckmin a mai subliniat că marile realizări ale cooperării dintre cele două țări se reflectă, în primul rînd, în apărarea comună a multilateralismului și a schimbului liber în geopolitica globală. Reuniunea plenară la nivel înalt a Comitetului de Coordonare și Cooperare China-Brazilia își propune să extindă oportunitățile comerciale și să atragă investiții în ambele direcții, sporind complementaritatea comerțului bilateral. În același timp, ambele țări promovează noi parteneriate în știință, tehnologie, cultură și turism.
Alckmin a mai declarat că China a jucat rolul de lider și de exemplu în eradicarea sărăciei absolute, promovarea incluziunii, creșterea economică și progresul tehnologic. El a continuat să spună că lumea are nevoie de multilateralism și că este necesară consolidarea organizațiilor multilaterale și să colabirarea pentru construirea unei lumi mai drepte, pașnice și mai orientată spre dezvoltare.
China este acum forța creșterii economiei globală. Dacă economia Chinei se dezvoltă nu China va beneficia, ci întreaga lume. Geraldo Alckmin a spus în interviul pentru CMG că este încrezător că China va continua să se dezvolte așa cum a făcut-o în ultimele decenii. Acest lucru este pozitiv și benefic pentru toți.
2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?