Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Sri Lanka interzice acoperirea feţei pentru a împiedica teroriştii să-şi ascundă identitatea

30 apr. 2019,, 10:15   Externe
2221 1

Sri Lanka a anunţat interzicerea acoperirii feţei, inclusiv cu voaluri şi burqa, în urma atentatelor sîngeroase din duminica Paştelui catolic care au ucis 253 de persoane, scrie Mediafax.

Preşedintele Maithripala Sirisena s-a folosit puterile sporite de starea de urgenţă pentru a interzice orice formă de acoperire a feţei în public, scrie Daily Mail.

Noul decret dat luni arată că femeile musulmane din Sri Lanka nu vor mai putea purta voaluri care să le acopere feţele.

Un deputat a cerut încă de săptămîna trecută interdicţia, indicînd folosirea de către terorişti a articolelor de îmbrăcăminte religioasă pentru a scăpa de autorităţi, ascunzîndu-şi identitatea.

Реклама 29


Decretul împiedică purtarea niqab-ului, care lasă la vedere ochii, şi burqa, care include un văl de-a lungul feţei şi nu permite vizualizarea niciunei părţi din înfăţişare.

Dar legea nu împiedică femeile să poarte chadorul sau hijabul, care lasă faţa expusă, dar acoperă părul şi gîtul.

Restricţia va intra în vigoare imediat, începînd de luni, a anunţat biroul preşedintelui Sirisena.

Anunţul a venit după cîteva zile după ce clericii islamici locali au cerut femeilor musulmane să nu-şi mai acopere feţele pe fondul temerilor legate de noi atentate, după cele efectuate de hotelurile de lux şi bisericile de către jihadiştii afiliaţi la ISIS.

Musulmanii din majoritatea naţiunii budiste reprezintă aproximativ 10% din cele 21 de milioane de locuitori ai săi.

Cei mai mulţi musulmani din Sri Lanka practică o formă liberală a religiei şi doar un număr mic de femei poartă niqab-ul.

Legea intră în vigoare la opt zile după atentatele de la bisericile şi hotelurile care au ucis mai mult 250 de persoane. Zeci de suspecţi au fost arestaţi, dar oficialii şi guvernele locale din întreaga lume au avertizat că mai mulţi militanţi au rămas în libertate cu explozivi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?