Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Parlamentul din Sri Lanka a ales un nou președinte al țării

20 iul. 2022,, 15:45   Externe
3206 0

Parlamentul din Sri Lanka a ales un nou președinte în cadrul unui vot intern. Acesta a devenit fostul prim-ministru Ranil Wickremesinghe în vîrstă de 73 de ani, care anterior era șef interimar al statului. Despre acest lucru a anunțat Reuters.

Pentru el au votat 134 de deputați din 225, iar principalul său rival, deputatul partidului de guvernămînt, Dullas Alakhapperuma, a acumulat doar 82 de voturi. După anunțarea rezultatelor, fostul prim-ministru a declarat că Sri Lanka se află într-o situație economică și politică foarte dificilă, iar țara se confruntă cu și mai multe probleme și provocări.

Menționăm faptul că mai devreme Wickremesingel a candidat de două ori la președinție în calitate de lider al Partidului Național Unit, dar a pierdut de fiecare dată din cauza voturilor insuficiente ale legislatorilor.

Fostul președinte al Sri Lanka, Gotabaya Rajapaksa, a demisionat oficial pe 15 iulie, deși fugise din țară cu cîteva zile mai devreme. Politicianul a părăsit insula pe fondul protestelor care au loc din aprilie. Acestea au început pe fondul crize financiare și economice fără precedent care a paralizat economia țării.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?