Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Greșeala făcută de poliția din Sri Lanka: o tînără nevinovată, acuzată de implicarea în atac

26 apr. 2019,, 21:32   Externe
2579 0

O americancă musulmană a avut surpriza vieţii sale când a descoperit că fotografia sa figura din greşeală pe o notificare de căutare făcută publică de poliţia srilankeză în legătură cu atentatele jihadiste comise de Paşti, relatează vineri AFP, potrivit agerpres.

Joi, poliţia de pe insula din Asia de sud a publicat numele şi fotografiile a şase persoane, trei tineri şi trei tinere, căutate în cadrul anchetei asupra atentatelor sinucigaşe care s-au soldat duminică cu 253 de morţi.

Pe listă figura şi o suspectă prezentată drept Abdul Cader Fathima Khadhiya, cu fotografia unei femei care purta văl islamic. În imagine apărea însă Amara Majeed, o americancă musulmană ai cărei părinţi sunt imigranţi sirlankezi şi care i-a trimis în 2015 o scrisoare deschisă lui Donald Trump referitoare la retorica sa privind musulmanii.

„Bună ziua toată lumea! Am fost identificată din greşeală în această dimineaţă de guvernul srilankez drept una dintre atacatoarele de Paşti ale SI în Sri Lanka”, a scris Amara Majeed pe contul său de Facebook, făcând referire la organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) care a revendicat masacrul.

„Ce surpriză când m-am trezit! Este în mod clar complet fals şi, sincer, dat fiind că comunităţile musulmane sunt deja puternic afectate de probleme de supraveghere, nu am nevoie de mai multe acuzaţii false şi de mai multă supraveghere”, a adăugat ea.


Poliţia din Sri Lanka şi-a recunoscut greşeala joi seară, confirmând că fotografia asociată numelui „Abdul Cader Fathima Khadhiya” nu este de fapt cea a suspectei în cauză. Aceasta este însă într-adevăr căutată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?