Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Spanacul la copii – de ce este recomandat

26 mar. 2018,, 04:32   Externe
5943 0

Spanacul la copii este sănătos și potrivit pentru a face parte din dietă.

Și adulților li se recomandă consumul de spanac, chiar și proaspăt, adăugat în salate. Iată cum îi faci copilului cel mai bun spanac și ce efecte are pentru sănătatea micuțului tău.

Mai toți copiii au urmărit „Popeye, The Sailor Man”. Ce îi dă lui Popeye energia de a lupta împotriva dușmanului său sau a oricui altcineva pentru asta? Spanacul, desigur.

Într-adevăr, spanacul are o reputație legendară că este o sursă bogată de fier.

De asemenea, are calciu și potasiu în abundență, cele din urmă depășind toate celelalte minerale prezente în legume.


Spanacul este, prin urmare, o sursă holistică de substanțe nutritive vitale de care copilul are nevoie pentru o creștere sănătoasă.

Aceasta face ca frunzele să fie o alegere ideală pentru copil.

Iată importanța spanacului în dieta bebelușului și modalitățile ușoare și delicioase în care puteți prepara această legumă.

Cînd pot mînca bebelușii spanac

Trebuie să așteptați pînă cînd bebelușul are vîrsta de 12 luni pentru a introduce spanacul în dieta sa.

Frunzele sînt bogate în compuși numiți nitrați, care nu pot fi digerați de sistemul digestiv în curs de dezvoltare al sugarilor.

Spanacul la copii – beneficii pentru sănătate

Spanacul este o comoară a mineralelor. Iată de ce este mîncarea perfectă pentru copilul tău

Oase sînt mai puternice

Spanacul este bogat în minerale, cum ar fi calciu, magneziu și fosfor, toate acestea joacă un rol semnificativ în întărirea oaselor și în dezvoltarea sănătoasă.

Bun pentru mușchi

Spanacul de aproximativ 100g conține aproape 3g de proteine, ceea ce îl face o sursă bună de legume de aminoacizi și este o combinație excelentă cu alte alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea și leguminoasele.

Sistemul circulator sănătos

Fierul și potasiul joacă un rol semnificativ în menținerea sănătății sîngelui și sistemului circulator. Este, probabil, cel mai bine cunoscut avantaj al spanacului.

Bun pentru imunitate

Alimentele multivitamine au toate vitaminele importante necesare pentru un sistem imunitar sănătos. De fapt, spanacul este a doua sursă de cea mai mare cantitate de vitamina K.

Hidratează

Spanacul are peste 90% apă, ceea ce înseamnă că este natural bogat în lichide pentru a-ți menține copilul hidratat.

Spanacul la copii – valori nutriționale

Iată valorile nutriționale a diferitelor substanțe nutritive găsite în spanac per 100g.

– Energie 23 Kcal

– Carbohidrați 3,6 g

– Zaharuri naturale 0,4 g

– Fibre 2,2 g

– Proteina 2,9 g

– Grăsime 0,4 g

– Calciu 99 mg

– Fier 2.71 mg

– Magneziu 79 mg

Spanacul mai conține și

– Fosfor 49 mg

– Potasiu 558 mg

– Sodiu 79 mg

– Mangan 0,897 mg

– Cupru 0,130 mg

– Zinc 0,53 mg

– seleniu 1 pg

– Vitamina C 28 mg

– Vitamina B1 (tiamină) 0,078 mg

– Vitamina A 469 μg

– Vitamina E 2 mg

– Vitamina K 483 pg.

Cum alegeți și păstrați spanacul

Alegerea spanacului

Spanacul este disponibil pe tot parcursul anului, fie în formă congelată, fie proaspătă.

Alegeți varianta proaspătă deoarece variantele înghețate sau prelucrate comercial tind să aibă mai mulți nitrați.

Mai mult, ar putea fi conservat folosind tratamentul cu azot, care este antibacterian.

Aceasta poate, de asemenea, să crească conținutul total de azot al alimentelor, ceea ce poate fi rău pentru copii.

Spanacul proaspăt are frunze verzi, intacte. Nu cumpărați dacă frunza are pete, este gălbuie.

Îndoiți frunza și, dacă aceasta se strică sever sau nu se desface, atunci are un conținut scăzut de apă, indicînd că nu este proaspătă.

Stemul frunzei trebuie să fie suplu și să se simtă pulpatic. Astfel de tulpini se sparg cu o lovitură atunci cînd sînt îndoite sau răsucite.

Spanacul este predispus la contaminarea cu pesticide. Prin urmare, preferă soiurile organice.

Depozitare

Tăiați rădăcinile deoarece sînt extrem de fibroase și greu de gătit.

Spălați foarte bine spanacul cu apă, deoarece acestea sînt cultivate aproape de sol și pot avea atașate particule de sol.

Răspîndiți și uscați frunzele de pe prosopul de bucătărie sau de pe hîrtie. Acestea absoarbe umezeala, reducînd șansele de putrezire.

Transferați legumele într-un recipient din plastic sau într-o pungă de legume.

Puneți niște șervețele în pungă deoarece acestea vor ajuta la absorbția umezelii suplimentare și la împiedicarea frunzelor să se înmoaie.

Păstrați-l în frigider și utilizați-l în decurs de două zile.

Spanacul pentru copii este un tip recoltat la o vîrstă mai tînără a plantei.

Are frunze delicate și nu există o diferență nutrițională semnificativă între spanacul și versiunile mature.

Cu toate acestea, spanacul pentru copii este utilizat predominant în salate.

Cum să gătești spanac pentru copil

Există diferite moduri de a găti spanacul, dar fierberea este cea mai bună, deoarece eliberează acidul oxalic prezent în mod natural din frunze.

Acidul poate fi ușor toxic și poate afecta rinichii copilului. Din același motiv, trebuie să aruncați apa după fierberea spanacului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?