Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Sora liderului nord-coreean: "Vom riposta fără îndoială"

10 iun. 10:30   Externe
3508 0

Influenta soră a liderului nord-coreean, Kim Jong Un, a avertizat cu privire la o nouă reacţie împotriva Coreei de Sud, dacă aceasta va continua să folosească difuzoarele şi să împrăştie pliante.

"În cazul în care Coreea de Sud recurge simultan la răspîndirea de pliante şi difuzarea de provocări peste graniţă, va fi fără îndoială martoră la o nouă ripostă a RPDC", a declarat Kim Yo Jong.

Coreea de Sud a reluat duminică transmisiunile prin difuzoare îndreptate către Coreea de Nord, a anunţat armata sa, dînd curs unui avertisment prin care cerea Phenianului să nu mai trimită baloane cu gunoaie în Sud, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Decizia de a relua transmisiunile, ca o formă de război psihologic, a fost luată după ce Coreea de Nord a început să lanseze sîmbătă aproximativ 330 de baloane cu gunoaie ataşate, dintre care aproximativ 80 au căzut deasupra graniţei, a precizat armata sud-coreeană.

Phenianul a început să trimită baloane cu gunoi peste graniţă în luna mai şi a declarat că această acţiune a fost o ripostă la pliantele anti-Nord lansate de activiştii sud-coreeni ca parte a unei campanii de propagandă.


11
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?