X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 137
Transnistria stiri: 1412

Coreea de Nord a lansat o „nouă ripostă” peste graniţa sa de sud

10 iun. 11:15   Externe
3059 0

Coreea de Nord a lansat din nou aproximativ 310 baloane cu gunoi peste graniţa sa de sud, în noaptea de duminică spre luni, potrivit armatei sud-coreene citate de agenţia Yonhap, după ce Kim Yo Jong, influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a promis o „nouă ripostă”, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Cel mai recent lot de baloane încărcate cu deşeuri a fost trimis duminică şi conţinea deşeuri de hîrtie şi plastic, fără niciun material toxic detectat pînă acum", a indicat Statul Major Interarme sud-coreean, potrivit Yonhap, transmite Digi24.

Luni dimineaţa nu au fost detectate alte baloane, a adăugat sursa citată. Armata sud-coreeană a estimat duminică la aproape 330 numărul de noi baloane cu deşeuri care au fost trimise sîmbătă de Phenian, ca răspuns la trimiterea de pliante de propagandă în Nord de către militanţi sud-coreeni, notează AFP.

Parlamentul Coreei de Sud a votat o lege în 2020 pentru a inculpa trimiterea de manifeste către Coreea de Nord. Însă legea, care nu era respectată de activişti, a fost anulată anul trecut pentru că ar încălca libertatea de expresie. Kim Yo Jong a ironizat Coreea de Sud pe tema baloanelor trimise, afirmînd că nord-coreenii nu fac decît să-şi exercite libertatea de expresie.


6
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав