COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

România va relaxa restricțiile de Crăciun și Revelion

8 dec. 2021,, 14:15   În lume
1510 0

Guvernul român intenționează să relaxeze restricțiile COVID de Crăciun și Revelion. În același timp, țara dorește să consolideze regulile de intrare din cauza tulpinii coronavirusului Omicron. Despre acest lucru a anunțat Euractiv.


"În România de Revelion și Crăciun ar putea fi permise petrecerile, deoarece guvernul de la București examinează relaxarea restricțiilor impuse în perioada în care țara a fost lovită puternic de cel de-al patrulea val al pandemiei. Dar, în același timp, autoritățile intenționează să înăsprească regulile de intrare din cauza tulpinii coronavirusului Omicron", scrie ziarul, relatează rbc.ua

Astfel, se propune eliminarea interdicţiei de circulaţie a persoanelor nevaccinate în cursul nopţii, precum și accesul în mall-uri nu doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală ci şi persoanelor testate cu test PCR sau antigen rapid.

”Se elimină obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise cu excepţia celor aglomerate, precum staţii de autobuz. În transportul în comun şi spaţii închis masca de protecţie este obligatorie, la fel şi în pieţe, tîrguri, locuri unde se formează cozi. Va creşte intervalul orar pînă la ora 22 pentru magazine, restaurate şi activităţi economice care aveau limită de închidere ora 21. Însă aceste restricţii vor fi eliminate în perioada 24, 25, 31 decembrie și 1 ianuarie”, scrie publicația.

Comitetul pentru Situații de Urgență a făcut propuneri care vor fi discutate și adoptate în ședința de Guvern programată pentru miercuri, 8 decembrie.


Guvernul va examina, de asemenea, noile reguli de călătorie, în special carantina obligatorie pentru persoanele care nu sînt vaccinate sau care s-au recuperat și provin din țările UE care se află pe lista roșie.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X