X 
Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 579
Preşedintele stiri: 3722

Putin speră la restabilirea relațiilor dintre Rusia și Uniunea Europeană

5 apr. 19:15   Război în Ucraina
2218 0

Relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană (UE) s-au deteriorat serios în ultima vreme.

Acest lucru a fost declarat de către președintele rus Vladimir Putin, miercuri, la ceremonia de prezentare a acreditărilor de către ambasadorii țărilor străine.

"Șeful delegației Uniunii Europene, care se află aici, probabil este de acord cu opinia că relațiile dintre această asociație și Rusia s-au deteriorat foarte mult în ultimii ani. Spre marele nostru regret", a declarat liderul rus.

Moscova vede motivul acestui lucru în faptul că UE și-a lăsat deoparte funcția sa principală, inițială, de a dezvolta cooperarea economică, integrarea pe continentul european și „a inițiat o confruntare geopolitică cu Rusia”.

„Moscova se așteaptă ca în timp diferențele cu Uniunea Europeană să rămînă în trecut și relațiile să înceapă să se redreseze”, a spus Vladimir Putin.


"Aș dori să exprim speranța că toate acțiunile care dăunează relațiilor noastre vor rămîne în trecut și vom face totul pentru a le construi în mod corect atît pentru Rusia, cît și pentru economiile țărilor membre ale acestei organizații. Noi totuși mai sperăm că logica cooperării reciproce va prevala în timp”, a spus șeful statului rus.

10
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?