X 
Arşiţa stiri: 179
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Putin și Merkel au discutat despre situația din Donbass

8 apr. 2021,, 15:45   Externe
3634 1

Președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Angela Merkel au avut o discuție telefonică. Unul dintre principalele subiecte ale discuției dintre cei doi lideri a fost situația din Donbass, a informat joi, 8 aprilie, Serviciul de presă al Kremlinului.

"În cadrul schimbului de opinii privind soluționarea crizei interne ucrainene, președintele rus și cancelarul german și-au exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea tensiunii în sud-estul Ucrainei. Vladimir Putin a atras atenția asupra acțiunilor provocatoare ale Kyivului, care în ultima perioadă escaladează intenționat situația la linia de contact", se arată în mesaj.

De asemenea, este indicat faptul că Putin a atras atenția cancelarului asupra acțiunilor provocatoare ale Kievului. Moscova consideră că partea ucraineană "în ultima perioadă escaladează intenționat situația la linia de contact".

"A fost subliniată necesitatea ca autoritățile de la Kiev să realizeze cu strictețe acordurile încheiate anterior, în primul rînd, cele cu privire la stabilirea unui dialog direct cu Donetsk și Luhansk și la formalizarea legală a statutului special al Donbass", relatează Serviciul de presă al lui Putin.

Kremlinul a cerut părților la conflict "să exercite reținere și să intensifice procesul de negocieri pentru implementarea completă a pachetului de măsuri de la Minsk din 2015 ca bază alternativă de soluționare".


De asemenea, Putin a discutat cu Merkel situația cu privire la opozantului Alexei Navalnîi, situația din Siria, Libia și Balcani.

Săptămâna trecută, șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Ruslan Homchak, a declarat că Rusia dislocă trupe la granița cu Ucraina. El crede că Federația Rusă își intensifică forțele pentru a "demonstra determinarea intențiilor sale".

Kremlinul a spus că armata rusă se deplasează pe teritoriul său în acele direcții în care consideră necesar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав