X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Putin: Dacă Skripalii erau otrăviți cu ce spun englezii, mureau în cîteva secunde

7 iun. 2018,, 16:42   Externe
2419 0

Președintele rus, Vladimir Putin nu crede în continuare că Serghei și Iulia Skripal ar fi fost otrăviți cu substanța neuro-toxică Noviciok.

Liderul de la Kremlin a declarat, în cadrul liniei deschise cu cetățenii, că, dacă erau otrăviți cu o astfel de substanță, cei doi mureau în în scurt timp.

„Dacă asupra lor se acționa cu o substanță chimică militară așa cum ni s-a spus, atunci ei mureau în foarte scurt timp. Slavă Domnului că au supraviețuit. Noi vrem acces la date din dosar, dar în special la cetățeanul nostru, în acest caz la Iulia”, a declarat Putin.

Amintim că Serghei și Iulia Skripal au fost găsiți fără cunoștință în ziua de 4 martie într-un parc din Salisbury. Ulterior, pe patul de spital a ajuns și polițistul care i-a găsit și a chemat ambulanța. Medicii au stabilit că că cei doi au fost otrăviți cu o substabnță neuro-toxică.

Spionajul britanic a anunțat că acea substanță este Noviciok și ar fi fost produsă în Federația Rusă.


Unul dintre crreatorii substanței Noviciok a declarat jurnaliștilor britanici că Serghei și Iulia Skripal au rămas în viață, cel mai probabil, din cauza climei umede din Marea Britanie, substanța Noviciok pierzîndu-și din putere în contact cu umiditatea.

Ulterior, specialiștii au anunțat că substanța neuro-toxică Noviciok a fost pusă pe ușa casei lui Serghei Skripal cu mai puțin de 24 de ore înainte ca cei doi să intre în contact cu ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?