X 
Preşedintele stiri: 3600

Putin a anunțat crearea unor noi arme rusești

2 feb. 2019,, 14:42   Război în Ucraina
3031 13

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat sîmbătă că țara sa va începe să lucreze pentru crearea unor noi rachete, inclusiv hipersonice, şi le-a cerut miniştrilor să nu iniţieze negocieri de dezarmare cu Washingtonul.

Amintim, în dimineața zilei de astăzi, Putin a anunţat că ţara sa îşi suspendă participarea la INF (Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare semnat în 1987 între Washington şi Moscova) în ripostă la decizia SUA de a se retrage din acest tratat şi care a intrat în vigoare în aceeaşi zi, relatează AFP.

Statele Unite ale Americii au anunţat că se retrag de sîmbătă din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare semnat în 1987 cu Rusia, pe care o acuză că a încălcat acest acord, precizînd că vor "notifica oficial Moscova şi alte părţi din tratat" în ce priveşte această retragere, care va intra în vigoare peste şase luni, perioadă în care aşteaptă ca Rusia să revină "în mod complet şi verificabil la respectarea tratatului, distrugînd rachetele, lansatoarele şi echipamentele asociate care îl încalcă".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий