X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Pierderile Bulgariei din cauza întîrzierii aderării depline la spațiul Schengen

9 iul. 17:30   Externe
2642 0

Bulgaria a pierdut aproape 650 de milioane de euro în acest an ca urmare a faptului că nu a fost acceptată cu drepturi depline în zona Schengen. Acest lucru a fost declarat de ministrul interimar al Economiei, Petko Nikolov.

Bulgaria și România au devenit membre ale spațiului Schengen la sfîrșitul lunii martie, dar numai în ceea ce privește frontierele aeriene și maritime.

În comentariile sale privind pierderile Bulgariei, Nikolov a citat date dintr-un raport pregătit pentru minister de către Institutul de Cercetări Economice al Academiei Bulgare de Științe.

Estimarea sa a fost mult mai pesimistă decît pierderile anuale de 0,5 miliarde de euro anunțate anterior de Uniunea Transportatorilor Internaționali, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

"Rezultatele acceptării depline a Bulgariei și României în Schengen nu sînt un efect singular, ci se vor intensifica odată cu aprofundarea integrării economice între țările europene, ceea ce înseamnă că fiecare amînare ulterioară va cauza pierderi mai mari de beneficii atît pentru economia bulgară, cît și pentru cea europeană", a declarat Nikolov.


Acesta a menționat, de asemenea, că aderarea Bulgariei la frontierele terestre Schengen ar duce la o reducere cu 3,75 milioane EUR a emisiilor de dioxid de carbon provenite din transporturi.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав