Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Petrolul e pe sfîrșite. „Complotul” globaliștilor scapă de sub control

12 sep. 2022,, 14:15   Externe
2369 0

Prețurile ridicate ale petrolului și criza energetică din Occident sînt toate pentru o perioadă îndelungată. Este opinia exprimată de economistul, bloggerul Konstantin Dvinsky.

El a atras atenția asupra faptului că la începutul lunii septembrie prețul țițeiului Brent a scăzut ușor pînă la intervalul de 90-95 dolari pe baril, menționînd că există două motive principale pentru aceasta.

Primul îl reprezintă tranzacțiile speculative. „Investitorii” reduc pozițiile în materii prime, așteptîndu-se la o recesiune globală.

Al doilea sînt blocajele din ultimul timp în China, în legătură cu care consumul de petrol din China nu poate reveni la niveluri firești.

"Și dacă al doilea factor este, deși temporar, dar fundamental, atunci primul este speculația pură pe acțiuni. Recesiunea din economia americană a început deja. Va începe în curînd în cea europeană. Desigur, va fi o reducere a consumului, dar creșterea consumului în alte regiuni practic nu va schimba echilibrul global, mai ales în contextul eliberării provinciilor chineze din izolare”, a subliniat economistul și bloggerul.


Potrivit acestuia, aici este necesar să se acorde atenție laturii ofertei.

"Pe canalul meu, am scris destul de des despre o deschidere de amploare a rezervei strategice de petrol din SUA. În acest moment, din ea se scurg 0,8-1 milioane bpd. Acestea sînt volume destul de semnificative.

Programul a început pe 1 mai și ar trebui să se încheie pe 1 noiembrie. Potrivit acestuia, 180 de milioane de barili de petrol ar trebui să intre pe piață. Pînă acum, programul a decurs fără probleme și pînă la 31 octombrie ar trebui să rămînă doar 350-360 de milioane de barili în rezerva strategică, ceea ce este minimul absolut în 40 de ani.

Cu toate acestea, este doar un pas intermediar. Deși rezultatele preliminare pot fi deja observate. Așa de pe piața va plea pînă la 1 milion b/d de petrol american, pe care Statele Unite îl furnizează Europei. În acest moment, pentru prima dată după mult timp, americanii au devenit exportatori neți de petrol. Anume datorită acestui milion de bpd. Aproape întreg volumul este trimis către UE. Este evident că după aceasta va fi o creștere a cotațiilor.

Dar mai interesant este ceea ce urmează. În acest moment, Washingtonul ia în considerare opțiunea de extindere a programului. Au existat informații că Biden a fost chiar de acord să prealoce încă 20 de milioane de barili. Ce-i drept, pentru cîteva luni, pînă în martie 2023. Desigur, acest volum nu va afecta în niciun fel piața”, a scris Konstantin Dvinsky.

El a subliniat că, în același timp, este logic ca, după epuizarea rezervelor, acestea să fie completate. Aceasta înseamnă că cererea va crește la un moment dat.

"Și dacă nu? Dacă administrația Biden decide să reverse rezervele în viitor? Vor fi suficiente pentru un an. Este mult sau puțin? Să decidă fiecare de sine stătător", a notat bloggerul.

Potrivit acestuia, în același timp, în ajunul încheierii programului de eliberare a rezervei strategice, OPEC+ reduce producția cu 100.000 bpd.

"Acesta, desigur, nu este mult, dar semnalul pentru piață este destul de clar. Poate că vom vedea o continuare a reducerii producției de petrol de către OPEC + în noiembrie și decembrie.

Poate SUA să găsească volume suplimentare undeva? Pentru a face acest lucru, ar trebui să vă uitați la numărul de instalații de foraj. Dinamica arată așa.

Observăm o creștere semnificativă a activității de foraj din 2009 pînă în 2014. Și dacă la sfîrșitul anilor 2000 Statele Unite au produs de la 4 la 6 milioane bpd, atunci la vîrful sfîrșitului anului 2019 era de aproape 13 milioane bpd. Acum acest nivel este de 12 milioane bpd.

Pentru a crește producția, este necesară o creștere semnificativă a numărului de instalații de foraj. În acest moment, numărul lor s-a stabilizat la +/- 600 de unități. Acest lucru nu este suficient nu doar pentru a crește producția, ci și pentru a o menține pe cea actuală. Dacă numărul de platforme de foraj nu crește la cel puțin 800 de unități, atunci în cîțiva ani, producția de petrol din Statele Unite va scădea cu 1,5-3 milioane bpd”, a spus Konstantin Dvinsky.

În opinia sa, lipsa investițiilor în producție se datorează promovării așa-numitei „agende verzi”. Globaliștii au descurajat în mod deliberat investițiile în industria petrolului. Acum nu au de unde să vină, deși, teoretic, Statele Unite ar putea produce pînă la 17 milioane b/zi de petrol relativ ieftin. Chiar dacă acum companiile americane măresc brusc investițiile în producție (ceea ce nu se va întîmpla), efectul va apărea nu mai devreme de 4-7 ani, în funcție de cutare sau cutare domeniu.

"Există o singură concluzie aici. Prețurile mari ale petrolului și criza energetică din Occident vor dura o perioadă îndelungată", a subliniat economistul și bloggerul în încheiere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?