X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

ONU: Președintele Zelenski a denunțat referendumurile organizate de Rusia

28 sep. 2022,, 09:12   Război în Ucraina
1594 0

Într-un mesaj video transmis în timpul reuniunii de marți, 27 septembrie, a Consiliului de Securitate de la New York dedicat subiectului, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat încă o dată aceste referendumuri, pe care le-a calificat drept parodii, informează AFP.

„Sînt o încercare cinică de a-i forța pe bărbații ucraineni din teritoriile ocupate din Ucraina să fie recrutați în armata rusă pentru a-i trimite să lupte împotriva patriei lor"."O astfel de anexare îl plasează pe (Vladimir Putin) într-o situație izolată față de întreaga umanitate. Este nevoie de un semnal clar din partea tuturor țărilor lumii", a adăugat el. "Cred în capacitatea dumneavoastră de a acționa", a spus el.

Marți seara, 27 septembrie, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina "va acționa pentru a-și apăra poporul" în regiunile ocupate de Moscova, care au votat marți în favoarea anexării lor la Rusia."Vom acționa pentru a ne proteja poporul: atît în regiunea Herson, în regiunea Zaporojie, în Donbas (și de asemenea) în zonele ocupate în prezent din regiunea Harkov și în Crimeea", a spus Volodimir Zelenski într-un videoclip postat pe Telegram, prima sa reacție după anunțarea rezultatelor de către autoritățile pro-ruse, potrivit AFP.

Președintele ucrainean a mai spus în discursul său video de marți seara că vor fi în curînd vești bune de pe front, dar nu a oferit detalii."Avansăm și ne vom elibera pămîntul", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий