COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

OMS a dezvăluit particularitățile anulării regimului de carantină

OMS a dezvăluit particularitățile anulării regimului de carantină

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dezvăluit particularitățile eliminării restricțiilor impuse în țări din cauza pandemiei de coronavirus. Despre acest lucru a declarat directorul Programului pentru situații excepționale în domeniul sănătății, Michael Ryan, transmite TASS.


Carantina și-a dovedit eficiența în lupta împotriva răspîndirii infecției, însă, cu toate acestea, ea duce și la consecințe economice grave, a spus el.
Expertul a avertizat liderii țărilor afectate de epidemie, în legătură cu înlăturarea concomitentă a măsurilor restrictive – acestea trebuie anulate treptat, analizînd în paralel datele și consolidînd sistemul de sănătate.


Anterior, directorul general al OMS, Tedros Adan Gebreuisus, a declarat despre pericolul purtării în masă a măștilor medicale. El a avertizat că folosirea necorespunzătoare a acestora ar putea dăuna luptei împotriva pandemiei: folosirea măștilor de către marea majoritate a populației ar putea duce la lipsa acestora pentru persoanele care au nevoie cel mai mult de ele.Potrivit datelor din 6 aprilie, în lume sînt mai mult de 1 milion 309 mii persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea, circa 72 de mii au decedat, iar alte 273 de mii s-au vindecat. Antiliderii clasamentului sînt: Statele Unite ale Americii, Spania, Italia și Germania.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load