COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

O organizație necomercială americană cere eliminarea Telegram din magazinul de aplicații Apple

18 ian. 2021,, 07:33   În lume
3586 1

Organizația americană necomercială Coalition for a Safer Web (Coaliția pentru un Internet mai sigur) a dat în judecată compania Apple cerînd ca aceasta să elimine messengerul Telegram din magazinul său de aplicații. Despre acest lucru a anunțat duminică ziarul The Washington Post.

Cererea a fost depusă în statul California. Organizația susține că conducerea Telegram nu a luat suficiente măsuri restrictive împotriva utilizatorilor care au distribuit mesaje extremiste și apeluri la violență în legătură cu revoltele din Congresul SUA pe 6 ianuarie. ONC americană consideră că Telegram, permițînd plasarea de conținut extremist și rasist, precum și mesajele care incite la ură, încalcă termenii de utilizare a magazinului de aplicații Apple.

În acest sens, reclamanții acuză Apple "de provocarea din neatenție a unor daune morale" și solicită, în afară de eliminarea messengerului din magazinul de aplicații App Store, și despăgubiri. Un proces similar ea planifică să depună și la adresa Google.

Anterior, compania Twitter a anunțat că a închis permanent accesul la contul personal al președintelui american Donald Trump din cauza încălcării regulilor, precum și a preocupărilor că ar putea încerca să provoace revolte. De asemenea, el a fost lipsit pînă la expirarea mandatului, de posibilitatea de a posta și pe rețelele de socializare Facebook și Instagram.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X