Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

O organizație necomercială americană cere eliminarea Telegram din magazinul de aplicații Apple

18 ian. 2021,, 07:33   Război în Ucraina
4988 1

Organizația americană necomercială Coalition for a Safer Web (Coaliția pentru un Internet mai sigur) a dat în judecată compania Apple cerînd ca aceasta să elimine messengerul Telegram din magazinul său de aplicații. Despre acest lucru a anunțat duminică ziarul The Washington Post.

Cererea a fost depusă în statul California. Organizația susține că conducerea Telegram nu a luat suficiente măsuri restrictive împotriva utilizatorilor care au distribuit mesaje extremiste și apeluri la violență în legătură cu revoltele din Congresul SUA pe 6 ianuarie. ONC americană consideră că Telegram, permițînd plasarea de conținut extremist și rasist, precum și mesajele care incite la ură, încalcă termenii de utilizare a magazinului de aplicații Apple.

În acest sens, reclamanții acuză Apple "de provocarea din neatenție a unor daune morale" și solicită, în afară de eliminarea messengerului din magazinul de aplicații App Store, și despăgubiri. Un proces similar ea planifică să depună și la adresa Google.

Anterior, compania Twitter a anunțat că a închis permanent accesul la contul personal al președintelui american Donald Trump din cauza încălcării regulilor, precum și a preocupărilor că ar putea încerca să provoace revolte. De asemenea, el a fost lipsit pînă la expirarea mandatului, de posibilitatea de a posta și pe rețelele de socializare Facebook și Instagram.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?