X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Numărul cazurilor de febră denga a crescut la nivel mondial

2 iun. 01:00   Externe
2070 0

Numărul cazurilor de febră denga a crescut la nivel mondial în ultimii cinci ani, situaţia fiind deosebit de alarmantă în America în acest an, arată un nou raport publicat joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Peste 7 milioane de cazuri de febră denga au fost raportate în America pînă în luna aprilie 2014, depăşind cu mult cele 4,5 milioane de cazuri raportate la nivelul întregului an 2023, conform acestui raport.

"Avînd în vedere amploarea actuală a focarelor de febră denga, riscul potenţial de răspîndire pe plan internaţional şi complexitatea factorilor care influenţează transmiterea, riscul global la nivel mondial este în continuare evaluat ca fiind ridicat şi, prin urmare, febra denga rămîne o ameninţare globală pentru sănătatea publică", a precizat OMS, notează Noi.md cu referire la digi24.ro.

Febra denga este o boală virală care pune viaţa în pericol şi care este răspîndită de ţînţari în regiunile tropicale şi subtropicale.

Pînă la sfîrşitul lunii aprilie din 2024, OMS a primit rapoarte cu privire la 7,6 milioane de cazuri din 90 de ţări, inclusiv din regiuni din sudul Europei.


0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав