Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

La stația feroviară Berești din Ungheni va fi construit un complex logistic multimodal

10 iul. 17:30   Economie
3324 0

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării a anunțat că stația feroviară Berești din Ungheni a fost selectată ca locație pentru primul complex logistic multimodal din Moldova.

Trei opțiuni viabile de amplasare și configurare au fost prezentate autorităților, în cadrul unui proiect de implementare sprijinit de USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA).

Studiul de fezabilitate, realizat cu sprijinul USAID, a analizat detaliat caracteristicile fiecărei opțiuni pentru a asigura cea mai bună alegere pentru dezvoltarea infrastructurii logistice. Complexul va fi construit pe un teren de aproximativ 18 hectare, proprietate a statului, și va include căi de acces feroviare și rutiere, macarale pentru containere, platforme de operare a mărfurilor și depozite moderne.

Proiectul are ca obiectiv principal transformarea terminalului Berești într-un nod logistic regional, facilitând astfel accesul Republicii Moldova la coridoarele de transport internaționale și contribuind la integrarea țării în rețeaua globală de transport și logistică. Complexul va permite operarea a aproximativ 200.000 de camioane anual, echivalentul a 4 milioane de tone de mărfuri.

"Acest complex logistic va stimula creșterea economică și va facilita comerțul internațional, transformând Moldova într-un hub regional de transport și logistică," anunță Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.


Compania internațională implicată în proiect va continua elaborarea studiului de fezabilitate, detaliind valoarea investițiilor necesare și modelul de funcționare și gestionare a complexului. Guvernul va atrage investitori și va iniția negocierile pentru construcția complexului, asigurând o implementare eficientă și rapidă a proiectului.

3
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?