Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

NASA şi Boeing amînă revenirea capsulei Starliner

12 iun. 22:30   Externe
3037 0

NASA şi Boeing au anunţat că se aşteaptă ca vehiculul spaţial Starliner şi primul său echipaj de astronauţi să părăsească Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi să revină pe Terra cel mai devreme pe 18 iunie, mai tîrziu decît era programat anterior.

Iniţial, capsula CST-100 Starliner construită de Boeing ar fi trebuit să se desprindă vineri de ISS şi să revină pe Terra după ce a fost lansată în cadrul primului său zbor cu doi astronauţi de la NASA în data de 5 iunie.

Această misiune reprezintă un test esenţial înainte ca agenţia spaţială americană să certifice capsula Starline pentru zboruri de rutină, notează Noi.md cu referire la stiripesurse.ro.

Un mesaj publicat de NASA a menţionat o scurgere suplimentară de heliu la sistemul de propulsie al capsulei Starliner, pe lîngă cele patru deja identificate în timpul călătoriei sale de 24 de ore către Staţia Spaţială Internaţională de săptămîna trecută.

În timpul acelui zbor, cinci dintre cele 28 de propulsoare de manevră s-au oprit, dar NASA şi Boeing au reuşit să repornească patru dintre ele înainte ca Starliner să se conecteze cu laboratorul orbital. Capsula Starliner poate să rămînă andocată la ISS timp de maximum 45 de zile, au declarat oficialii NASA.

2
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?