X 
Arşiţa stiri: 179
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Mii de oameni spitalizaţi în Pakistan. Temperaturile au atins 50 grade

25 mai. 20:20   Externe
2790 0

Mii de persoane care au făcut insolaţie au fost tratate în spitalele din Pakistan vineri, în contextul în care temperaturile au atins pragul de 50 de grade Celsius, pe fondul unui val de căldură toridă, au anunţat autorităţile din această ţară.

Căldura a cuprins ţara din Asia de Sud pentru a patra zi la rînd şi este posibil să dureze încă o săptămînă, a declarat Romina Alam, consilier-şef guvernamental pentru schimbări climatice, transmite Noi.md cu referire la stirileprotv.ro.

Temperaturile ar putea urca pînă la 51 de grade Celsius în timpul zilei de sîmbătă, a anunţat directorul agenţiei pakistaneze de meteorologie, Sardar Sarfraz.

În provincia Sindh din sudul ţării, ambulanţele au transportat de urgenţă multe persoane la spitale şi la centrele temporare de asistenţă împotriva căldurii ce au fost amenajate în toate oraşele importante, a declarat un oficial local, Shah Zaman.

"Am tratat deja mii de pacienţi şi un număr încă şi mai mare urmează să sosească", a declarat Tahir Farooq, medic la un spital din oraşul Dadu, unde temperatura a atins pragul de 50 de grade Celsius.

0
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав