COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 537
Coronavirus stiri: 7867

Magistrații ucraineni au prelungit arestul la domiciliu lui Nicolae Ceaus

27 noi. 2021,, 14:37   În lume
1485 0

Magistrații ucraineni au prelungit arestul la domiciliu al fostului judecător Nicolae Ceaus, acuzat de luare de mită, până în data de 24 ianuarie, transmite RIA Novosti citat de sputnik.

„Curtea Supremă Anticorupție a organizat o audiere preventivă în dosarul împotriva unui fost judecător al Judecătoriei Dneprovsk din orașul Kiev, care a cerut și a primit ilegal 150 de mii de dolari americani. Magistrații au refuzat să modifice măsura de reținere aleasă de acuzat și a prelungit-o până la 24 ianuarie 2022”, a comunicat serviciul de presă al Procuraturii Anticorupție din Ucraina.

De menționat că examinarea cazului va începe la 30 noiembrie 2021.

Amintim că judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus a fost răpit pe 3 aprilie în sectorul Ciocana din Chișinău.

Dispariția judecătorului ucrainean a fost anunțată de avocatul moldovean Iulian Balan. El a făcut un apel către Președinția Republicii Moldova, Procuratura Generală, SIS și toate organele de forță, în care a anunțat răpire clientului său Nicolae Ceaus.


El se afla pe teritoriul țării noastre după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150 000 de dolari, acesta fiind în proces cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic.

La sfârșitul lunii iulie, Nicolae Ceaus a fost găsit în regiunea Vinnița. Avocatul lui a declarat pentru un post de televiziune că angajații Serviciului de Securitate din Ucraina îl duc la Kiev.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X