X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Macron pleacă de urgenţă în Noua Caledonie

21 mai. 16:12   Externe
2402 0

La mai mult de o săptămînă de la începutul revoltelor violente care au făcut deja şase morţi în Noua Caledonie, preşedintele Emmanuel Macron a decis să plece marţi de urgenţă în capitala Noumea.

"Va pleca în această seară pentru a stabili o misiune" de dialog, a anunţat purtătoarea de cuvînt a guvernului, Prisca Thévenot, după un consiliu de miniştri.

Deocamdată nu au fost date detalii despre natura acestei "misiuni". "Detaliile precise vor fi comunicate de Palatul Élysée în timp util", a declarat secretarul de stat Prisca Thévenot.

"De o săptămînă, statul face tot posibilul pentru a restabili ordinea", a dat ea asigurări, estimînd că "situaţia nu este chiar normalizată, dar se îmbunătăţeşte", notează Noi.md cu referire la news.ro.

Înaltul Comisariat al Franţei în Noua Caledonie a declarat marţi că aeroportul rămîne închis pentru zborurile comerciale şi că va desfăşura armata pentru a proteja clădirile publice.


Protestele au izbucnit săptămîna trecută, declanşate de furia populaţiei indigene Kanak din cauza unui amendament constituţional aprobat în Franţa, care ar schimba cine are dreptul de a participa la alegeri, ceea ce îi face pe liderii locali să se teamă că va fi diluat votul populaţiei Kanak.

0
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?