Care sînt alimentele care au grijă de ficatul tău?
Usturoi
Fie că îţi place sau nu, usturoiul conţine o mulţime de substanţe care sînt bune pentru ficat. Este bogat în seleniu, care sporeşte efectele antioxidanţilor şi îţi detoxifică organismul. El conţine, de asemenea, arginină, un aminoacid care relaxează vasele de sînge şi reduce tensiune arterială în ficat. În plus, e bogat în vitamina B6, care acţionează ca un agent antiinflamator, şi vitamina C, care este principalul protector al organismului contra oxidării şi deteriorării celulare.
Uleiul de măsline
Uleiul de măsline extra virgin ajută ficatul atunci cînd este consumat cu moderaţie. Acesta furnizează baza lipidică care consumă toxinele, făcînd astfel o parte din treaba ficatului.
Nuci
Ca şi usturoiul, nucile conţin arginină, precum şi glutationul şi acizii graşi omega 3 care susţin funcţia de detoxifiere a ficatului. Nucile sînt, de asemenea, bogate în antioxidanţi şi grăsimi nesaturate bune, care împiedică acumularea de grăsimi în ficat, scrie eva.ro. Aceste grăsimi sănătoase sînt necesare pentru a crea membrane celulare puternice în jurul celulelor hepatice.
Mere
Merele sînt bogate în pectină, care este necesară pentru a curăţa organismul şi pentru a elimina toxinele din tractul digestiv care, la rîndul său, ajută activitatea ficatului.
Adăuga comentariu