X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

La Londra a apărut primul muzeu din lume al persoanelor fără adăpost

28 mai. 00:30   Externe
2283 0

Muzeul prezintă istorii adevărate din viața diferitor persoane. Un exemplu este cel al unui finanțist bogat din Japonia care a ajuns pe străzi.

În urmă cu zece ani acesta era un proiect mobil, dar acum a primit un sediu permanent în căsuța unui grădinar de la periferia Finsbury Park din nordul Londrei, scrie Bloomberg.

Deschiderea muzeului a coincis cu o agravare a situației sociale. În 2022, în Marea Britanie 290.000 de gospodării au cerut ajutor din cauza lipse de adăpost. În același timp, numărul persoanelor plasate în locuințe temporare s-a dublat în deceniul precedent. Mulți oameni nu reușesc să obțină ajutor, iar numărul persoanelor care dorm pe străzi a crescut în același an cu 26%, potrivit focus.ua.

Chiriile apartamentelor în Marea Britanie cresc mai repede decît inflația de bază. Criza acută a costului vieții abia începe să dea semne de atenuare. În ultimele trei luni ale anului 2023, numărul persoanelor rămase fără adăpost a crescut cu 16% la nivel național.

Istoriile relatate în noul muzeu londonez al persoanelor fără adăpost, demonstrează faptul că oricine poate fi afectat de această problemă. Un exemplu din prima expoziție, intitulată „How to Survive the Apocalypse” (Cum să supraviețuiești apocalipsei), ilustrează un fost finanțist bogat în vîrstă de 60 de ani.


Bărbatul trăia în confort deplin în Japonia. Întregul său parcurs de viață nu se cunoaște, dar este clar că bărbatul se refăcea după un tratament împotriva cancerului, aflîndu-se fără adăpost pe străzile din Londra.

Îmbrăcat în haine care i-au fost donate, el se încălzea iarna cu o geacă de flis pe care era scris numele fostului său angajator.

Istoriile despre experiențele de viață ale persoanelor fără adăpost și amplasarea neconvențională a muzeului depășesc limita unei singure teme. În loc de o colecție de obiecte în vitrine de sticlă, vizitatorilor li se propune o experiență interactivă: voluntarii împărtășesc istoriile obiectelor, colectate de foștii proprietari fără adăpost ai acestora.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?