COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

În SUA a fost prezentat un taxi zburător

14 ian. 2020,, 04:30   În lume
2616 0

Compania Ehang este prima de origine chineză care a primit acordul autorităţilor americane să-şi înalţe maşina zburătoare numită Ehang 216.

Aceasta este practic o dronă electrică care poate găzdui două persoane, care va putea fi folosită în viitor pentru transport de persoane sau de echipament. Demonstraţia din SUA a avut loc în Carolina de Nord, unde a fost prezent inclusiv guvernatorul statului, Roy Cooper.

Ehang este una dintre companiile care crede că în viitor maşinile zburătoare vor deveni o metodă de transport similară cu Uber. Astfel, compania investeşte în tehnologia de vehicule zburătoare autonome, bazate pe motoare electrice. Modelul Ehang 216 este echipat cu 16 motoare cu elice, care pot permite atingerea unei viteze de 130 km/h. Vehiculul cîntăreşte puţin sub 300 de kg şi permite o încărcătură de încă 220 kg, fie de persoane fie de echipament. Având în vedere că este vorba despre un simplu prototip, atât viteza, cât şi capacitatea ar putea fi crescute în viitor.

Demonstraţia Ehang din SUA a durat 5 minute, timp în care vehiculul electric a zburat pe un traseu predefinit. Ideea este ca aceste vehicule să zboare autonom dintr-un punct în altul, la cererea utilizatorilor. Astfel, acesta ar putea fi folosit atât pentru transportul persoanelor, dar şi pentru alte tipuri de „bagaje”. Un caz menţionat inclusiv de fondatorii Ehang este transportul de organe între spitale, această metodă fiind mai rapidă şi mai eficientă decât altele folosite în prezent.

Această demonstraţie vine după mai mult de 1.000 de teste pe care Ehang le-a realizat în ţări precum China, Austria, Olanda, Qatar sau Emiratele Arabe. În China, deja compania are aprobare pentru a lansa un serviciu de transport de persoane aerian în cadrul unui program pilot, urmând să creeze un centru pentru trafic aerian în regiunea Guangzhou. Acest program pilot va fi folosit pentru a testa diverse rute şi pentru a stabili un design final pentru „vertiport”-uri, platformele de pe care vor ateriza şi decola maşinile zburătoare Ehang 216.


Nu este însă clar ce autonomie au aceste vehicule şi pe ce distanţe vor putea zbura. Cel mai probabil însă, nici Ehang nu ştie încă care vor fi specificaţiile finale, fiind în continuare vorba doar despre prototipuri, scrie descopera.ro

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X