Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

În atenția celor, care călătoresc în Europa: A apărut o nouă formă de escrocherie

26 iun. 15:45   Externe
2557 0

Turiștii străini aflați în vacanță în Europa se confruntă cu o creștere alarmantă a escrocăriilor și furturilor.

Printre incidente se numără clonarea cardurilor în autobuzele locale și furtul portofelelor și telefoanelor mobile în marile orașe europene precum Paris, Madrid sau Barcelona.

Unul dintre turiști are a călătorit în Marsilia, Franța, unde a folosit cardul pentru plata biletului de autobuz, a descoperit ulterior că acesta fusese clonat.

„În timp ce mă deplasam cu autobuzul local, am observat o persoană dubioasă cu un ghiozdan aproape de POS-ul autobuzului, ceea ce m-a făcut să suspectez că cardurile mi-au fost clonate,” a declarat turistul, notează Noi.md cu referire la realitatea.net.

După blocarea imediată a cardurilor, au început să apară tentative de plăți frauduloase în timpul nopții, confirmînd suspiciunile inițiale.


Incidentul ilustrează metodele ingenioase prin care escrocii profită de vulnerabilitățile sistemelor de plată în locațiile turistice aglomerate. „După ce autobuzul s-a eliberat, individul suspect a luat loc și și-a deschis ghiozdanul către pasageri, fără să ridice vreo suspiciune,” a adăugat turistul.

Pe lîngă clonarea cardurilor, au fost semnalate și furturi de portofele și telefoane mobile în zone turistice din Europa, inclusiv în orașe precum Paris, Madrid și Barcelona. În Bulgaria și Grecia, sezonul turistic a adus și incidente de furturi de mașini.

Autoritățile recomandă turiștilor să fie extrem de vigilenți în timpul călătoriilor și să utilizeze metode de plată sigure.

3
3
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?