Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Guvernatorul BNM: Folosirea cardurilor MIR are consecințe penale

27 iun. 15:12   Societate
3403 0

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei susține că tranzacțiile cu cardurile MIR sînt investigate de serviciile specializate și că cetățenii trebuie să aibă grijă atunci cînd li se propune să fie implicați în astfel de scheme.

Declarația fost făcută de Anca Dragu în cadrul emisiunii „Realitatea te privește”.

Dragu a fost întrebată dacă e posibil ca acele transferuri anunțate de afiliații lui Șor prin intermediul cardurilor Mir pot ajunge pe teritoriul Republicii Moldova.

„Prin aceste carduri, spun cu toată certitudinea, că nu este posibil să vină bani în Republica Moldova. Aceste carduri nu pot fi folosite pe teritoriul constituțional [...]”, a răspuns guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

În acest context, Anca Dragu a ținut să precizeze că folosirea acestor mijloace de plată sînt ilegale și au consecințe penale: „…sînt investigate de serviciile specializate de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului”.


La începutul lunii iunie, procurorul general Ion Munteanu a declarant că cardurile „Mir”, pe care Șor și Guțul au promis că vor fi livrați bani pentru pensionarii din UTA Găgăuzia, „sînt inactive”. Oficialul admitea, însă, că ar putea fi folosite din regiunea transnistreană, care nu este controlată de autoritățile constituționale de la Chișinău. „Investigăm acest caz”, a precizat atunci procurorul general.

3
0
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?