X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Extrema dreaptă franceză vrea să interzică persoanelor cu dublă cetăţenie să ocupe „posturi extrem de sensibile”

24 iun. 15:30   Externe
1389 0

Partidul francez de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN) vrea „să împiedice” persoanele cu dublă cetăţenie să ocupe „posturi extrem de sensibile”, a anunţat luni unul dintre deputaţii săi.

O listă a acestor posturi urmează să fie definită „prin decret”. Măsura de interdicţie se va referi la „posturile extrem de sensibile, de exemplu pentru persoane ce deţin şi cetăţenia rusă, care nu vor putea să ocupe posturi de conducere strategică în apărare”, a explicat deputatul Sebastien Chenu la postul TF1, fără a oferi mai multe detalii cu privire la tipul de posturi vizate, scrie Agerpres, preluînd AFP.

Această măsură va trece printr-o „lege organică şi un decret, pentru a împiedica ingerinţele”, pentru că este necesar „să ne apărăm” în „sectoare sensibile”, a insistat Sebastien Chenu. „Va fi probabil mai puţin uşor să fii francez” „Ceea ce noi analizăm este cetăţenia: sînteţi francez sau nu sînteţi francez. Dacă sînteţi francez, aveţi aceleaşi drepturi ca orice alt francez, inclusiv dacă aţi fost francez prin naturalizare în trecut”, a adăugat el, amintind că, în caz de victorie a extremei drepte în alegerile legislative anticipate de la începutul lui iulie, „va fi probabil mai puţin uşor să fii francez”.

El a reiterat de asemenea că, în rest, persoanele care au dublă cetăţenie vor dispune de aceleaşi drepturi ca alte persoane, contrar a ceea ce propunea Adunarea Naţională în 2022.

„Cînd sînteţi franco-cutare (cetăţenie) sau franco-cutare, sînteţi francez şi aveţi în mod evident aceleaşi drepturi ca orice alt francez”, a precizat el. În prezent, un anumit număr de posturi publice sînt inaccesibile cetăţenilor străini în Franţa, cu excepţia notabilă a medicilor internişti şi profesori-cercetători.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав