X 
Arşiţa stiri: 179
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Haine şi bijuterii a unei cunoscute creatoare britanice, scoase la licitaţie

15 iun. 00:00   Externe
3209 0

Rochii, costume, pantofi şi bijuterii din colecţia personală a creatoarei britanice de modă Vivienne Westwood, decedată în 2022, vor fi scoase la vînzare luna aceasta în cadrul unei licitaţii în scopuri caritabile.

Peste 200 de loturi sînt scoase la vînzare de Christie's la Londra în cadrul licitaţiei ''Vivienne Westwood: The Personal Collection'', organizată în două părţi: o vînzare directă pe 25 iunie şi o licitaţie online, care va avea loc în perioada 14-28 iunie, notează Noi.md cu referire la agerpres.

Westwood, una dintre cele mai prestigioase creatoare britanice, a murit în decembrie 2022, la vîrsta de 81 de ani. Colaboratorul şi văduvul artistei, Andreas Kronthaler, a selectat pentru licitaţie ţinute reprezentative pentru cei 40 de ani de carieră, cele mai vechi aparţinînd colecţiei de toamnă-iarnă 1983-1984.
''Sunt lucrurile pe care a ales să le poarte de-a lungul ultimilor 40 de ani din viaţă'', a declarat pentru Reuters Adrian Hume-Sayer, directorul vînzării, cu prilejul unei conferinţe de presă organizate joi. ''Este foarte personal... Sunt lucruri pe care le purta cînd mergea pe bicicletă prin Londra, la interviurile de presă, la finalul defilărilor de modă... în viaţa de zi cu zi. Dar ea trăia... aşa cum vorbea. Spre deosebire de mulţi oameni... în ciuda poziţia pe care o deţinea, purta lucruri în mod repetat. Avea lucruri preferate''.Westwood, al cărei nume este asociat cu mişcarea punk din anii 1970, era de asemenea cunoscută pentru activismul ei. Purta tricouri cu sloganuri împotriva schimbărilor climatice şi poluării cauzate de combustibilii fosili şi era o susţinătoare a fondatorului platformei WikiLeaks, Julian Assange.


În plus faţă de haine şi accesorii, un set de printuri de mari dimensiuni cu cărţi de joc create de Westwood în 2017 - pe teme precum schimbările climatice şi inegalitatea - sînt de asemenea scoase la vînzare la un preţ estimat cuprins între 30.000 şi 50.000 de lire sterline (38.292-63.820 dolari).

Sumele încasate în urma licitaţiei vor fi donate cauzelor şi asociaţiilor caritabile sprijinite de Westwood - fundaţia creată chiar de artistă, Vivienne Foundation, dar şi Greenpeace, Amnesty International, Médecins Sans Frontieres, a precizat Christie's.O expoziţiei care include obiectele propuse la vînzare va fi deschisă publicului la sediul Christie's din Londra începînd de vineri şi pînă pe 24 iunie.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав