X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 144
Transnistria stiri: 1455

Germania și-a închis reactoarele nucleare

6 feb. 21:30   Externe
2545 0

Berlinul a fost de acord să cheltuiască 16 miliarde de euro pentru construirea a patru centrale majore de gaze naturale, într-o revizuire semnificativă a rețelei energetice a țării.

Într-o declarație făcută luni, oficialii au spus că noua strategie vine ”în completarea expansiunii constante a energiilor regenerabile” și este crucială pentru asigurarea unei aprovizionări constante de energie ”chiar și în perioadele în care există puțin soare și vînt”.

Coaliția de guvernare a ajuns la această decizie în urma unor discuții între cancelarul Olaf Scholz, din partea Partidului Social-Democrat, și ministrul Economiei, politicianul Robert Habeck, din partea Partidului Verde. Acordul prevede un mecanism de creștere a capacității bazat pe piață pentru a extinde producția de energie electrică pînă în 2028, notează Noi.md cu referire la dcnews.ro.

Guvernul a descris centralele electrice pe bază de gaze fosile ca fiind ”moderne, extrem de flexibile și ecologice”, deoarece vor putea fi transformate pentru a utiliza hidrogenul gazos produs din surse regenerabile, cu ardere curată. Se preconizează că centralele vor produce pînă la 10 gigawați de energie electrică. Licitațiile pentru aceste proiecte vor începe în curînd.

Germania și-a închis ultimele trei reactoare nucleare în aprilie anul trecut, în ciuda avertismentelor că acest lucru va duce la arderea mai multor combustibili fosili.


Anul trecut, un raport al propriei agenții pentru climă a Berlinului a declarat că este posibil ca țara să nu-și atingă obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 65% pînă în 2030.

4
1
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав