Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Expulzarea ''neprietenoasă'' a unor diplomaţi ruşi de către Berlin va ''deteriora'' relaţiile cu Moscova

5 apr. 2022,, 08:31   Război în Ucraina
1622 0

Rusia a apreciat luni că relaţiile sale cu Germania se vor ''deteriora'' şi mai mult după decizia ''neprietenoasă'' a Berlinului de a expulza 40 de diplomaţi ruşi în legătură cu conflictul din Ucraina, relatează AFP.

''Reducerea nefondată a personalului diplomatic din misiuni ruse în Germania va restrînge spaţiul pentru menţinerea dialogului între ţările noastre, ceea ce va duce la o deteriorare suplimentară a relaţiilor ruso-germane'', se arată într-un comunicat al ambasadei Rusiei la Berlin difuzat pe Telegram.

Guvernul Germaniei a declarat 40 de diplomaţi ruşi "persona non grata", a anunţat luni şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock, act ce constituie primul pas spre expulzarea acestora din Germania, informează dpa şi Reuters.

Guvernul a decis să declare "un număr semnificativ de membri ai ambasadei ruse drept indezirabili, (persoane) care au lucrat în fiecare zi în Germania împotriva libertăţii noastre, împotriva coeziunii din societatea noastră", a declarat Baerbock. "Nu vom mai tolera acest lucru", a adăugat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий