COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Expert OMS spune cînd ar putea să se stabilizeze epidemia în Italia

Expert OMS spune cînd ar putea să se stabilizeze epidemia în Italia

Izolarea în casă şi alte măsuri stricte care sînt în vigoare în Italia de două săptămîni ar trebui să ducă în curînd la o stabilizare a epidemiei de coronavirus, dar este nevoie în continuare de precauţie, a transmis luni OMS, potrivit Reuters.

“Sperăm într-adevăr că Italia şi Spania sînt aproape (de o stabilizare a situaţiei - n.r.), dar virusul nu va dispărea de la sine. Va trebui îndepărtat prin eforturi de sănătate publică”, a spus într-o conferinţă de presă la Geneva doctorul Mike Ryan, expertul OMS pentru situaţii de urgenţă.

În privinţa Italiei, “ar trebui să începem să observăm o stabilizare”, a precizat el. “Cazurile pe care le vedem astăzi reflectă expunerea din urmă cu două săptămîni”, a adăugat reprezentantul OMS, potrivit Agerpres.


Numărul deceselor de COVID-19 în Italia a crescut cu 812 în ultimele 24 de ore, ajungînd la un total de 11.591, a comunicat luni Agenţia de Protecţie Civilă, un bilanţ pe o zi care inversează tendinţa de declin din ultimele două zile.

În schimb, numărul cazurilor noi de infectare s-a majorat cu doar 4.050, cea mai scăzută creştere în 24 de ore începînd din 17 martie. Bilanţul total a ajuns astfel de la 97.689, la 101.739.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load