Erdogan consideră că Occidentul este responsabil pentru reluarea " acordului cerealelor"

9 aug. 14:52   Război în Ucraina
2059 0

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că Ankara negociază cu părțile privind restabilirea acordului privind cerealele de la Marea Neagră.
Acest lucru, după cum scrie "adevărul european", relatează Anadolu.

Liderul turc a menționat că "soluția la această problemă depinde de îndeplinirea promisiunilor țărilor occidentale", fără a preciza despre ce fel de promisiuni este vorba.

"Putin (președintele rus - n.r.) este sensibil la problema accesului la cereale pentru frații noștri africani, așa cum suntem și noi. Cred că putem găsi un teren comun în această problemă", a adăugat Erdogan, făcând referire la o conversație recentă cu președintele rus.

Anterior, s-a relatat că secretarul de stat american Anthony Blinken a purtat discuții cu ministrul turc de Externe, Hakan Fidan, pe tema "acordului privind cerealele".

Înainte de aceasta, Fidan a declarat că Turcia va încerca să revigoreze "acordul privind cerealele" din care Rusia s-a retras.


La 17 iulie, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a anunțat retragerea țării din "acordul privind cerealele". Potrivit acestuia, partea care privește Rusia în acest acord la Marea Neagră nu a fost îndeplinită până în prezent, motiv pentru care este reziliat.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a sugerat ca Turcia și ONU să continue "inițiativa grânelor" într-un format trilateral.

Rusia a amenințat cu "riscuri" părțile care decid să continue inițiativa fără participarea Rusiei.

1
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?