X 

Consiliul de Securitate turc va discuta despre acordul privind cerealele

8 aug. 11:45   Război în Ucraina
1737 0

Subiectul aprovizionării cu cereale și al coridorului cerealier va fi discutat în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate Națională al Turciei, care va avea loc la 9 august sub președinția președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Despre aceasta a informat TASS o sursă din cadrul biroului liderului turc.

"O reuniune a Consiliului Național de Securitate va avea loc miercuri sub președinția domnului președinte. Se va discuta despre lupta împotriva terorismului, despre situația din Ucraina, precum și despre aprovizionarea cu cereale, care s-a oprit odată cu retragerea Rusiei din acordul privind cerealele", a declarat interlocutorul agenției.

Luni, la Ankara, a avut loc o reuniune a cabinetului prezidat de Erdogan pentru a discuta despre acordul privind cerealele și despre o posibilă vizită a liderului rus Vladimir Putin în Turcia.

O sursă diplomatică a declarat pentru TASS că Turcia continuă să poarte discuții cu ONU și cu țările occidentale pentru a elimina obstacolele din calea furnizării de cereale și îngrășăminte rusești în cadrul acordului privind cerealele.


"Negocierile continuă, în primul rînd cu ONU. De asemenea, ele sînt în curs de desfășurare cu țările occidentale. Se menține, totodată, un dialog cu Rusia și Ucraina în ceea ce privește acordul privind cerealele și satisfacerea cerințelor părții ruse", a declarat interlocutorul agenției.

La 17 iulie, purtătorul de cuvînt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a anunțat că țara sa a încetat să mai participe la acordul privind cerealele. Potrivit acestuia, partea care privește Rusia în acest acord la Marea Neagră nu a fost îndeplinită pînă în prezent, motiv pentru care a fost reziliată.

Președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a sugerat ca Turcia și ONU să continue "inițiativa privind cerealele" într-un format trilateral.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?