X 

Donald Tusk: ‘Există un loc special în IAD pentru artizanii Brexit-ului!’

6 feb. 2019,, 17:10   Război în Ucraina
2282 1

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat miercuri că există ”un loc special în iad” pentru arhitecţii campaniei de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Acesta a reiterat că UE nu va renegocia acordul cu Regatul Unit şi şi-a exprimat speranţa ca premierul britanic, Theresa May, să vină joi la Bruxelles cu „sugestii realiste” privind modul de soluţionare a impasului Brexit, informează DPA, potrivit agerpres.

„M-am întrebat cum arată acel loc special din iad pentru cei care au promovat Brexit-ul, fără să aibă măcar schiţa unui plan pentru efectuarea în siguranţă” a acestui demers, a spus Tusk.

Preşedintele Consiliului European a reafirmat poziţia Uniunii Europene la o conferinţă de presă comună cu prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar: aşa-numitul „backstop”, mecanismul de siguranţă la frontiera irlandeză, trebuie să fie păstrat în acordul privind retragerea Regatului Unit din UE.

Varadkar a apreciat că acordul pentru Brexit, respins deja de parlamentul britanic, este „cel mai bun posibil” şi că instabilitatea politică de la Londra, din ultima vreme, constituie încă o dovadă privind necesitatea backstop-ului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?