COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație: "Persoanele tinere și sănătoase care poartă măști ar fi mai bine să poarte căști"

Microbiologul elvețian, profesor emerit și fostul director al Institutului de imunologie din Bern, Beda Stadler a declarat că, în lupta cu coronavirusul din întreaga lume au fost admise greșeli. El, de asemenea, a numit un mit existența bolnavilor asimptomatici de COVID, iar tinerilor și oamenilor sănătoși, care în prezent poartă măști pe față, omul de știință le-a recomandat mai bine să poarte casca de protecție, pentru că riscul ca ceva să cadă în cap este mai mare decît riscul de a se infectata serios de coronavirus.

Studiul savantului elvețian a fost publicat de portalul Academiei Americane de medicină pentru prelungirea vieții, scrie rbc.ru.

În opinia lui Stadler, coronavirusul SARS-CoV-2 nu este un virus absolut nou, el este similar cu alte coronavirusuri; este ca un virus sezonier care provoacă o răceală, mutează și dispare în timpul verii. De aceea, de exemplu, "mulți medici veterinari au fost deranjați de declarația privind noutatea coronavirusului, deoarece pînă la aceasta ei mulți ani au vaccinat de acest virus pisicii, câinii, porcii și vacile".

Nu există purtători asimptomatici ai coronavirusului: ei, ca majoritatea copiilor care nu sunt expuși riscului, au imunitate la boală, a spus omul de știință. Eroarea a apărut deoarece testele de coronavirus nu sunt în măsură să determine dacă virusul încă trăiește sau a fost deja suprimat de sistemul imunitar și, în cele din urmă, poate lua drept boală activă "părțile mici distruse ale virusului".

"Acum virusul a dispărut. Poate că se va întoarce în timpul iernii, dar nu va fi al doilea val, ci un caracter sezonier. Acei tineri și persoane sănătoase care poartă în prezent măști, ar fi mai bine să poarte o cască, deoarece riscul ca ceva să le cadă în cap este mai mare decît riscul de a se infecta grav cu coronavirus", a spus Stadler.


Și în timpul iernii, "oamenii care oricum se vor îmbolnăvi, își pot purta măștile pentru a arăta altora ce au învățat de la această pandemie", a concluzionat omul de știință.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load