Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cutremur puternic în Turcia: Oamenii au sărit speriați de la balcon

11 aug. 2023,, 08:13   Externe
4557 0

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 5,3 s-a produs joi în estul Turciei, la o adîncime mică, potrivit agenției seismologice din Turcia.

Seismul a avut loc la ora locală 20:48 (şi a Moldovei), iar epicentrul a fost localizat la 10 kilometri sud-sud-vest de Malatya şi la 131 km nord-nord-vest de Şanlîurfa, potrivit EMSC, scrie digi24.ro.

Potrivit Centrului Seismologic European pentru Mediterana (EMSC), cutremurul a avut o magnitudine de 5,2, iar adîncimea la care s-a produs a fost de 11 kilometri.

Agenţia seismologică turcă transmite că seismul a avut magnitudinea de 5,3, iar adîncimea la care s-a produs a fost de 7 kilometri.


Conform Anadolu, citată de News.ro, cutremurul de joi seara a fost resimţit în Kahramanmaraş, Adîyaman, Şanlîurfa şi Gaziantep, precum şi în Malatya.

Un copil a fost rănit şi a fost transportat la spital

Mulţi oameni au ieşit speriaţi pe stradă imediat după cutremur.

O clădire din districtul Battalgazi care era nelocuită s-a dărîmat, iar un copil care trecea pe lîngă ea în acel moment a fost rănit şi a fost transportat la spital.

Există, de asemenea, cîteva cazuri de oameni care au sărit speriaţi de la balcon, a transmis guvernatorul Malatya, Ersin Yazici, citat de Anadolu.

„Deocamdată nu există pierderi de vieți omenești. Din cauza fricii, a panicii și a săriturilor de la înălțime, 22 dintre cetățenii noștri au fost ușor răniți. Le doresc cetățenilor noștri răniți însănătoșire grabnică. Fie ca Dumnezeu să ne protejeze țara de tot felul de dezastre", a spus Yerlikaya.

Turcia a fost lovită în 6 februarie de un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 7,8 care a afectat grav sud-estul Turciei şi nordul Siriei, soldîndu-se cu moartea a peste 50.000 de persoane.

0
0
0
7
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?