X 
Arşiţa stiri: 164
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Cum e să petreci o noapte într-un apartament în orașul fantomă, unde nu vrea nimeni să stea

5 apr. 00:00   Externe
3226 0

Country Garden, cel mai mare dezvoltator imobiliar din China, a cheltuit 100 de miliarde de dolari pentru a construi în Malaezia Forest City.

A fost promovat ca un „paradis viu”, dar a ajuns unul dintre cele mai mari orașe fantomă din Asia de Sud-Est pentru că oamenii nu vor să se mute acolo. Business Insider a realizat un reportaj pentru a vedea cum e să petreci o noapte într-un apartament promovat ca luxos, dar care nu era nici pe departe așa, transmite Digi24.

Ajunși în Forest City, turiștii nu cheltuiesc cine știe ce, excepție făcînd terenul de golf. În rest, orașul nu oferă mare lucru, cu excepția unor restaurante. Mai multe persoane care dețin afaceri în oraș au spus că creșterea numărului de turiști nu s-a tradus în profituri mari.

Terenul de golf pare că este singura facilitate care funcționează, atrăgînd turiști care rămîn și peste noapte, ocupînd însă o mică parte din cele 298 de camere care fac parte din resort.

forest-city (18)


Marielle Descalsota, jurnalist Business Insider a închiriat pentru o noapte un apartament dintre miile de locuințe goale din complexul Forest City. "Am petrecut o noapte într-unul dintre aceste apartamente și am constatat că nu erau atît de luxoase așa cum au fost promovate. Am ajuns în Forest City într-o vineri după-amiază.

Mai multe magazine de mobilă și restaurante erau deschise pe drumul spre complexul imobiliar. Pe stradă erau cîteva zeci de persoane. Aveam așteptări mari pentru apartament, deoarece Forest City își promovase proprietățile ca fiind de lux. La exterior, complexul arăta impecabil, clădirea de 39 de etaje fiind acoperită de verdeață. Dar cînd am intrat în hol, era mult mai puțin îngrijit.

forest-city (19)

În lifturi erau lipite anunțuri rupte care promovau complexul. Apartamentul închiriat era la etajul șapte. La etaj erau în jur de 20 de locuințe, iar fiecare dintre ele avea o fereastră care dădea spre hol.

M-am uitat pe geam și am putut vedea că majoritatea apartamentelor ori erau nemobilate, ori aveau mobilă foarte puțină. În 2022, un reprezentant Forest City mi-a spus că au fost vîndute peste 20.000 de locuințe.

forest-city (4)

Acum, părea că multe dintre ele erau goale. Un rezident dintr-un alt complex de apartamente din Forest City mi-a spus că sînt singurii oameni care locuiesc acolo și că la fiecare etaj era doar cîte o persoană.

Un motiv pentru care atît de multe locuințe sînt goale este pentru că multe au fost cumpărate ca sursă de investiții, proprietarii sperînd să le poată închiria și să își recupereze investiția.

forest-city (21)

Potrivit locuințelor listate pe site-ul proprietății iProperty, un apartament cu trei dormitoare și o baie la apartament poate fi închiriat cu 235 de dolari lunar. Apartamentul închiriat nu avea nimic special: o canapea simplă, de trei persoane, o măsuță mică de cafea din lemn și fără televizor. Apartamentul de aproximativ 60 de metri pătrați și avea un dormitor matrimonial, două camere mai mici și o baie comună.

Lîngă intrare era și o bucătărie. Spre deosebire de celelalte două dormitoare, dormitorul matrimonial avea o fereastră mare, care permitea lumina naturală.

forest-city (15)

Una dintre camerele comune dădea spre hol, iar cînd am deschis jaluzelele, am putut vedea direct în hol. Noaptea era ciudat, deoarece auzeam tot, fiecare zgomot din exterior, de la foșnetul frunzelor pînă la ciripitul păsărilor.

Camerele comune nu erau mobilate decît cu un pat de o persoană. În baie am găsit mizerie și molii moarte. La duș, scurgerea era înfundată. Afară, de la geam am văzut o piscină, mai multe terenuri de sport și un loc de joacă. Dimineața nu am văzut pe nimeni la piscină, iar apa era murdară", a observat jurnalistul Insider.

forest-city (12)

3
2
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав